miercuri

Târg la Ministerul Agriculturii


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui 'Târgul de Crăciun', în curtea instituției, în perioada 18 — 20 decembrie 2015, între orele 09.00-17.00, eveniment în cadrul căruia vizitatorii vor putea găsi produse alimentare de calitate cum sunt cele tradiționale atestate sau cele realizate după rețete consacrate, conform legislației în vigoare, dar și alte produse alimentare.
Ministrul Achim Irimescu va deschide oficial târgul vineri, 18 decembrie 2015, la ora 10.30, va face un tur al expozanților și va înmâna noi atestate de produse tradiționale/consacrate din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Cei care vor primi atestate din partea MADR sunt: Întreprinderea familială PALIȘTAN I. MIHAI, județul Bacău—1 atestat produs tradițional — păstrăv afumat în hârzob de brad și SC RAITAR SRL, județul Suceava — 2 atestate produse rețetă consacrată: mușchi file afumat, jambon afumat fără os.

Cei care vor vizita 'Târgul de Crăciun' din curtea MADR sunt invitați să redescopere gustul bucatelor 'cu poveste' din diferite regiuni ale României, al produselor din carne sau din lapte (brânză de burduf, telemea, caș dulce sau afumat, pastramă de oaie, urdă), al produselor din pe?te (păstrăv afumat în cobză de brad 'Doftana', sala de icre de crap și de știucă/zacuscă de pește/scrumbie marinată), al produselor de panificație și patiserie (pâine cu cartofi, diverse sortimente de cozonac) al siropurilor, gemurilor sau dulcețurilor de fructe.
La expoziție vor fi prezenți producători de fructe și legume, miere dar și cei de palincă și vin. Între produsele care vor încânta vizitatorii târgului amintim 'Magiunul de prune de Topoloveni', produs care beneficiază de certificare de calitate europeană 'Indica?ie Geografică Protejată — I.G.P.'.
În târg va fi amenajată o secțiune dedicată meșterilor populari care vor expune măști tradiționale, instrumente populare, iconografie, obiecte obținute prin prelucrarea lemnului și a hârtiei, costume populare și păpuși cu motive populare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu