vineri

Piteştiul a fost luat cu asalt de... lalele


Primarul Tudor Pendiuc a deschis, vineri, ediţia cu numărul 36 a "Simfoniei lalelelor", cunoscuta expoziţie dendro-floricolă internaţională de la Piteşti, care se desfăşoară în acest an între 19 şi 21 aprilie.
"Este pentru mine o bucurie, poate cea mai mare bucurie într-un an, bucuria numită 'Simfonia lalelelor'. (...) 'Simfonia lalelelor' nu înseamnă doar un moment, ci este o tradiţie formată din momente ca acesta, în care se întâlnesc trecutul, strădania trecutului, cu prezentul, strădania prezentului, dar mai ales cu ambiţiile şi ideile pentru viitor", a spus primarul Pendiuc în discursul ţinut la festivitatea de deschidere a evenimentului. Ministrul Agriculturii Daniel Constantin, prezent şi el la deschidere, şi-a exprimat bucuria de a participa la cea mai mare sărbătoare a oraşului său natal.
"Este o mare onoare şi o mare bucurie pentru mine să fiu aici, astăzi, la cea mai importantă sărbătoare a oraşului meu natal. Asta cu atât mai mult cu cât am crescut odată cu această sărbătoare, care se organizează din 1978, anul naşterii mele. Am crescut şi am văzut în fiecare an cum s-a dezvoltat această sărbătoare", a spus Daniel Constantin.

Ediţia din acest an a "Simfoniei lalelelor" a fost prefaţată, la fel ca în ultimii ani, de tradiţionala paradă a florilor, la care au luat parte sute de elevi şi preşcolari de la unităţi de învăţământ din judeţul Argeş, dar şi reprezentanţi ai unor oraşe înfrăţite cu Piteştiul.
Copiii, îmbrăcaţi în costume care sugerau primăvara şi purtând flori în mâini, au defilat din Piaţa Primăriei până la Complexul Expoziţional "Casa Cărţii", unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Parada, urmărită de mii de piteşteni, a fost deschisă de un car alegoric. La ceremonia oficială de deschidere a "Simfoniei lalelelor" au participat reprezentanţi diplomatici ai mai multor ţări, dar şi delegaţii din nouă oraşe europene, unele dintre ele înfrăţite cu municipiul Piteşti. Printre invitaţi s-au mai numărat senatori, deputaţi şi europarlamentari. Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate îşi prezintă oferta la expoziţia de aranjamente florale găzduită de Complexul Expoziţional "Casa Cărţii", dar şi la standurile amplasate în zona pietonală din centrul municipiului Piteşti.
Timp de trei zile, vizitatorii vor avea parte de concerte în aer liber, expoziţii, întreceri sportive şi concursuri inedite. "Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, adunând apoi în fiecare an producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate. Manifestarea este organizată de Primăria Piteşti, Administraţia Domeniului Public şi Centrul Cultural din municipiu.

AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu