miercuri

O nouă șansă la muncă pentru grupurile vulnerabile




Redis Consult SRL în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureştia organizat o conferință în care primii cursanţi în meseria de proiectare asistata de calculator vor prezenta progresele si abilităţile obţinute  in timpul cursului. Proiectul vizează înfiinţarea a 9 structuri de economie socială de tip COFETĂRIE-CATERING şi TÂMPLĂRIE, OLĂRIT – ARTIZANAT, USCĂTOR LEMN, ÎNGRIJITOR LA DOMICILIU, PROIECTARE ASISTATĂ DE CALCULATOR,  GRADINIŢĂ ŞI AFTER-SCHOOL, PROCESARE LEGUME-FRUCTE, ATELIER CROITORIE, în care vor lucra persoane defavorizate din Regiunile Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud Est Dobrogea, Nord Vest, Bucuresti Ilfov. Proiectul se adresează unui grup ţintă alcătuit din: 252 de persoane din grupuri vulnerabile (20 persoane cu dizabilităţi, 10 familii monoparentale sau cu mai mult de 2 copii, 113 femei, 9 manageri ai structurilor economiei sociale, 20 persoane de etnie romă, 30 tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat al statului, 50 persoane care trăiesc din venitul minim garantat).

Alimentația biologică, în atenția PE

Experți și deputați au încercat să răspundă la întrebarea "Care sunt avantajele alimentației biologice asupra sănătății?" în cadrul unui atelier organizat de Unitatea de evaluare a opțiunilor științifice și tehnologice (STOA) a Parlamentului European (PE), informează europarl.europa.eu.
Alimentația biologică este produsul unei agriculturi durabile recunoscute ca fiind mai puțin agresivă pentru natură și mediu și al unor procedee care nu dăunează sănătății umane sau bunei stări a animalelor. Hrana biologică poate fi considerată astfel dacă are cel puțin 95% ingrediente biologice. Atelierul Unității STOA a dezbătut în 18 noiembrie avantajele acesteia pentru sănătate.