Experți și deputați au încercat să răspundă la întrebarea "Care sunt
avantajele alimentației biologice asupra sănătății?" în cadrul unui
atelier organizat de Unitatea de evaluare a opțiunilor științifice și
tehnologice (STOA) a Parlamentului European (PE), informează
europarl.europa.eu.
Alimentația biologică este produsul unei agriculturi durabile
recunoscute ca fiind mai puțin agresivă pentru natură și mediu și al
unor procedee care nu dăunează sănătății umane sau bunei stări a
animalelor. Hrana biologică poate fi considerată astfel dacă are cel
puțin 95% ingrediente biologice. Atelierul Unității STOA a dezbătut în
18 noiembrie avantajele acesteia pentru sănătate.
Deputatul bulgar Monchil Nekov, care a prezidat atelierul, consideră
că "agricultura biologică ar trebui să facă obiectul unei atenții
sporite în dezbaterea publică fiindcă ea reprezintă o investiție în
domeniul sănătății publice".
Experții prezenți la atelier au fost de acord asupra faptului că cei
care consumă alimente biologice sunt în general mai preocupați de
calitatea modului lor de viață decât ceilalți. Dar "nu există suficiente
probe pentru a demonstra că produsele culturilor biologice au o valoare
nutrițională mai mare decât cele ale culturilor tradiționale", a spus
Bernhard Watzl de la institutul german "Max Rubner". În prezent se pune la punct o revizuire a legislației europene în
materie de producere și etichetare a produselor biologice, iar
negociatorii PE doresc efectuarea de controale adaptate și verificări
fizice la locurile de producție, pentru a evita fraudele.
Sursa: Agerpres
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu