miercuri

Alimentația biologică, în atenția PE

Experți și deputați au încercat să răspundă la întrebarea "Care sunt avantajele alimentației biologice asupra sănătății?" în cadrul unui atelier organizat de Unitatea de evaluare a opțiunilor științifice și tehnologice (STOA) a Parlamentului European (PE), informează europarl.europa.eu.
Alimentația biologică este produsul unei agriculturi durabile recunoscute ca fiind mai puțin agresivă pentru natură și mediu și al unor procedee care nu dăunează sănătății umane sau bunei stări a animalelor. Hrana biologică poate fi considerată astfel dacă are cel puțin 95% ingrediente biologice. Atelierul Unității STOA a dezbătut în 18 noiembrie avantajele acesteia pentru sănătate.

Deputatul bulgar Monchil Nekov, care a prezidat atelierul, consideră că "agricultura biologică ar trebui să facă obiectul unei atenții sporite în dezbaterea publică fiindcă ea reprezintă o investiție în domeniul sănătății publice".
Experții prezenți la atelier au fost de acord asupra faptului că cei care consumă alimente biologice sunt în general mai preocupați de calitatea modului lor de viață decât ceilalți. Dar "nu există suficiente probe pentru a demonstra că produsele culturilor biologice au o valoare nutrițională mai mare decât cele ale culturilor tradiționale", a spus Bernhard Watzl de la institutul german "Max Rubner". În prezent se pune la punct o revizuire a legislației europene în materie de producere și etichetare a produselor biologice, iar negociatorii PE doresc efectuarea de controale adaptate și verificări fizice la locurile de producție, pentru a evita fraudele.
Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu